WriteMyWоrk

Изработка на: Курсови работи, Реферати, Есета и Дипломни работи

Готвят два проекта, свързани с висшето образование Прочети още на: https://www.dnes.bg/obrazovanie/2024/05/28/gotviat-dva-proekta-svyrzani-s-vissheto-obrazovanie.608713

Образователното министерство подготвя два нови проекта, свързани с висшето образование.

Това съобщи ресорният министър проф. Галин Цоков по време на онлайн участието си в семинар на тема „Предизвикателства пред развитието на висшето образование в България“, пише clinica.bg.

Първият проект е за изграждане на цялостна информационна система, свързана с Националната агенция за оценяване и акредитация и висшите училища, като целта е да се постигне по-бързо придвижване на актуална информация по отношение на работата с регистрите.

Вторият проект е продължение на проекта за студентски практики с много важен модул, уреждащ дуалното обучение в българското висше образование. „Това е една неизползвана възможност да се свържем с пазара на труда и работодателите и се надявам, че всички университети ще бъдат включени в този проект“, каза министърът.

По думите му много важно предизвикателство е начинът на финансиране на висшите училища, който не е свързан само с промените в закона, а и с прилагането на подзаконовата рамка и обвързването му с качеството. „Това означава и много упорита съвместна работа, за да се определи съотношението в коефициента за издръжка на обучението в отделните професионални направления“, обясни министърът. Според него насочването на средства именно за качество за съжаление не се е реализирало в последния бюджет, въпреки настояванията на МОН и на ресорната комисия в Народното събрание.

Готвят два проекта, свързани с висшето образование

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото